Vlog

Een fotograaf die ook de video van je bruiloft maakt: geen goed idee

Door 18 augustus 2019 maart 10th, 2020 Geen reacties

Je ziet het steeds meer: een fotograaf die ook een video van jouw bruiloft maakt. Tegelijkertijd filmen én fotograferen dus. Ik dacht meteen, hoe dan? Technisch gezien is het heel simepl, je kunt een fatsoenlijke camera met een simpele ‘druk op de knop’ veranderen van een foto- naar een filmcamera. Maar hoe krijg je het voor elkaar dat je op precies hetzelfde moment een foto maakt én filmt? Heel simpel: niet.

Gewoon alles filmen

Mijn camera staat tijdens een bruiloft vrijwel altijd aan. Ik film alles, van de grootsheid van de locatie tot de kleinste details bij het aankleden. Daarnaast krijgt iedere spreker een microfoontje op om het verhaal te vertellen waar ik mijn video’s op baseer. Dit vind ik kwaliteit. Een goed verhaal. Maar als ik mijn camera voor zowel foto’s als video zou gebruiken, zou de kwaliteit van de video’s drastisch achteruit gaan. En ik ben ervan overtuigd dat, als je kiest voor een videograaf, je moet kiezen voor een video die je hele leven lang leuk blijft om te kijken. Daar moet je, net als een trouwring, niet op besparen.

Ben je benieuwd naar meer redenen waarom een losse fotograaf en videograaf beter zijn voor de kwaliteit? Bekijk dan onderstaande video.

 

Bart Lijdsman

Auteur Bart Lijdsman

Bart Lijdsman is videograaf, vader en man van. Hij is stiekem ook een beetje getrouwd met zijn camera: hij heeft bijna altijd een camera in zijn hand om nét dat ene moment te kunnen filmen.

Meer berichten van Bart Lijdsman

Wat vind jij?